Skip to content

Četvrtak, 4.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novi dan koji ti Gospodin daje. Budi zahvalan što te danas ponovno poziva i šalje u svoju misiju suosjećanja. „Pozvao je Dvanaestoricu i počeo ih slati dvojicu po dvojicu, dajući im moć nad nečistim duhovima“ (Marko 6: 7-13). Otkrij u svom okruženju duhove nasilja, objektivizacije, ismijavanja i bezobrazluka koji se obično nastanjuju u razgovorima. Sudjeluješ li i vodiš li razgovore koji podsmjehuju ili kritiziraju ženu? Kako se ponašaš prema ženama s kojima se družiš? Suosjećanje započinje jednostavnim gestama.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se danas popodne kako bi uskladio svoje srce s Isusovim. Sjećaš li se kako se Gospodin nježno i s poštovanjem odnosio prema svojim ženama, prijateljima i učenicima? Marija Magdalena, sestre Marija i Marta, majka Jakova i Ivana. Približi srcu Isusove osjećaje prema njima i zamoli da se i prema ženama u tvom okruženju ponaša nježno i s poštovanjem. Papa Franjo kaže nam: “Koliko puta je žensko tijelo žrtvovano na profanim oltarima oglašavanja, profita, pornografije, iskorišteno kao zemlja za upotrebu.” Vrati si dan.

S Isusom u noći

Odvoji malo vremena da budeš nasamo s Isusom. Udahni duboko i saberi se. Kako si uzeo u obzir žene koje si danas susreo? Jesi li cijenio njihovu prisutnost? Jesi li se dobro brinuo o njima? Želiš li od Boga tražiti oprost? Budi miran u ovo vrijeme i zamoli Boga da te prigrli u svojoj ljubavi, a također i svaku ženu gdje god se nalazila. Zapiši cilj za sutra. Zdravo Marijo…