Skip to content

Četvrtak, 30.12.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori se zahvalan na ovoj novoj zori. Dobre vijesti se dijele. Proročica Ana nije mogla zadržati svoju otkrivenu radost: “govorila je o Djetetu svima koji su čekali otkupljenje Jeruzalema.” Lk 2, 36-40. Ako otkriješ Isusovu prisutnost u svom srcu nećeš se moći oduprijeti, navještaj će biti sam od sebe, kao kada sa svojima podijeliš svoje ispunjene želje. Uđi u svoje srce kako bi zarazio druge radošću koja u tebi prebiva. Prikaži svoj dan kako bi katehete svojim životom svjedočile živo i obnovljeno Evanđelje. Oče naš.

S Isusom tijekom dana

Odvoji trenutak za razmišljanje. Kada komuniciraš Isusa, “nije riječ o tome da date cijeli Katekizam, niti da ga zasitite s previše tema. Jer ovdje vrijedi i to da “ne zasiti puno znanja i ne zadovoljava dušu, nego osjećaj i sviđanje stvari iznutra”. Kvaliteta je važnija od kvantitete ”… cilj je pomoći drugome” da se posvete cjeloživotnom putu “s velikom hrabrošću i liberalnošću”. papa Franjo. Što ti najviše odjekuje? Učini Isusovu poruku svojom i prenijet ćeš je iz iskustva i s entuzijazmom.

S Isusom u noći

Uđi u smiraj dana koji završava. Sjeti se i zahvali Bogu za detalje koje je imao s tobom. Pregledaj svoje riječi i svoje stavove. Jesu li to bile Isusove? Jesi li dopustio njemu da gleda kroz tvoje oči i govori kroz tvoja usta? Jesi li prihvatio njegov poziv za osobno prijateljstvo? Imaj na umu da Gospodin ne želi učiniti ništa bez tebe. On ti daje svog Duha i računa na tebe da ćeš svijetu izraziti svoju ljubav prema prijateljstvu na nov način. Zamoli za oprost ako osjećaš potrebu i zapiši što planiraš za sutra. Moli se na nakanu mjeseca. Ave Maria.