Skip to content

Četvrtak, 3. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Korizmena pustolovina je ići tvojim stopama, Gospodine Isuse. „Ako tko hoće za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka ide za mnom“ (Lk 9,23). Križ koji mi povjeravaš nije pretežak, tvoj jaram je lako nositi, jer poslanje svakoga srazmjerno je njegovim snagama, njegovim sposobnostima. Ti sam prvo nosi Križ, ja ti samo pomažem. Ti si prvi na djelu u mom životu. Gospodine, dođi me prilagoditi sebi kroz pokoru. Vjerujem u tebe.

S Isusom tijekom dana

“Svi smo pozvani promicati duh solidarnosti, počevši od potreba najslabijih i najugroženijih ljudi. Međutim, da bismo izliječili svijet koji je teško pogođen pandemijom i izgradili uključiviju i održiviju budućnost u kojoj tehnologija služi ljudskim potrebama i ne izolira nas jedne od drugih, potrebni su nam ne samo odgovorni građani, već i lideri pripremljeni i animirani od strane općeg dobra.” (Papa Franjo) Gospodine, povjeravam ti vođe na koje misliš. Možda uskoro mogu stupiti u kontakt s nekim od njih kako bih s njima razgovarao u istini.

S Isusom u noći

Korizma se ponekad može odnositi na “davanje” ili “posuđivanje”. Jesam li ti se predao, Gospodine? Jesam li pazio na ono što želiš od mene? Razmišljam o različitim situacijama i pitam se: koja je bila tvoja želja? Jesam li to tada primijetio ili tek sada razmišljam o tome? Gospodine, oblikuj u meni sliku svoga Sina. Sutra je petak, dan pokore. Neću jesti meso: neka me ovaj trud približi tebi. Tvome oproštenju povjeravam svoju nepažnju, svoju nezahvalnost i svoju tvrdoću srca. Oče naš…