Skip to content

Četvrtak, 27.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Duboko udahni kad započinješ ovaj dan. Uskladi svoje srce da upoznaš Gospodina i otkriješ ga u svakoj osobi koju sretneš. Poput Bartimeja, zamoli Gospodina: “Sine Davidov, smiluj mi se!” (Marko 10, 46-52). Neka ti otvori oči da ne budeš ravnodušan prema boli, patnji i potrebama ljudi oko tebe. I neka svaki dah ovog putovanja bude tvoje da kao odgovor Gospodinu. Prikaži ono što danas živiš za papinu nakanu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Nađi trenutak daleko od buke za svoj dnevni susret s Isusom. Kakve osjećaje osjećaš na ovom putovanju? Što sada osjećaš u svom srcu? Vizualiziraj kako te Bog prati i kako je svaki od tih osjećaja milovanje od Boga. „Danas se ljudsko biće samo po sebi smatra potrošačkom robom, koja se može koristiti, a zatim baciti. Pokrenuli smo kulturu ‘odbacivanja’ “(papa Franjo). Kako možeš pomoći u iskorjenjivanju “kulture otpada” u ostatku dana? Vrati se na putovanje.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto. Zaustavi se kako bi promotrio ljude koji su prošli kroz tvoj dan. Jesi li inzistirao na srdačnom postupanju, posebno s onim s kim imaš poteškoća? Jesi li ikad zastao da bi vidio njegovu svijetlu stranu? Što možeš naučiti od njega ili nje? Papa nas uči da zanemarivanje njegovanja i održavanja pravilnog odnosa sa susjedom uništava naše unutarnje odnose sa nama samima, s drugima, s Bogom i sa zemljom. Zamoli za oprost ako osjećaš potrebu i obilježi točku u kojoj se možeš poboljšati za sutra.

Zdravo Marijo…