Skip to content

Četvrtak, 25.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dočekaj ovo novo jutro i otvori svoje srce Gospodinu. Isus nam danas govori: „Molite, i dat će vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvorit će vam se! “(Matej 7: 7-12). Otac zna naše potrebe, ali želi da mu izrazimo svoje želje. Ne želi učiniti ništa bez nas. Sve mora biti s nama, posredujući u našoj slobodnoj odluci. Što tražiš u posljednje vrijeme? Pridruži svoje želje željama tolikih žena žrtava nasilja kako bi pronašle dobrodošlicu i pomoć braće i sestara. Neka iskuse Gospodinovu milost kroz konkretne geste suosjećanja.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi susreo Isusa. S tobom je u tvom danu i hoda s tobom. U kojim trenucima ti je Gospodin pokazao svoju prisutnost? Kako si odgovorio? Nastoj izaći van svojih potreba kako bi stavio vrijednost u živote ljudi koji dijele iskustva s tobom. Franjo nam kaže da “Ljudska inteligencija može nadići pogodnosti trenutka i shvatiti neke istine koje se ne mijenjaju, a bile su istinite prije nas i uvijek će biti.” Dakle, vrijednost žena je neotuđiva. Ponovno započni dan za ovu nakanu.
S Isusom u noći

Odvoji malo vremena da budeš nasamo s Isusom. Udahni duboko i saberi se. Kako si uzimao u obzir žene s kojima su ti se danas ukrstili putevi? Jesi li cijenio njihovu prisutnost? Jesi li se dobro brinuo o njima? Želiš li tražiti oprost od Boga za bilo što? Budi miran u ovo doba. Zamoli Boga da te zagrli u svojoj ljubavi i također zagrli svaku ženu ma gdje ona bila. Zapiši cilj za sutra. Zdravo Marijo…