Skip to content

Četvrtak, 25.03.2021. BLAGOVIJEST

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Kako želiš živjeti? Na početku dana budi zahvalan za život i meditiraj o ovom pitanju u svom srcu. Tvoj život ne definiraju mogućnosti koje imaš, već kvaliteta tvojih odgovora na svu stvarnost. „Duh Sveti sići će na te i sila  Previšnjega zasjenit će te; zato će se dijete koje ćeš roditi zvati svetim, Sinom Božjim. “(Luka 1,35). Marija je vjerovala i odgovorila ‘da’ na Gospodinovu volju. Što trebaš vjerovati? Za što se držiš cijelim svojim bićem da ne kažeš ‘da’? Zamoli Gospodina za svjetlost.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani na svom putovanju i srcem pregledaj kako proživljavaš ljubav koju ti Bog daje danas. „Svi imamo potrebu za utjehom, jer nitko nije imun na patnju, bol i nerazumijevanje. Koliko boli može izazvati zlobna riječ: plod zavisti, ljubomore i bijesa.“ (papa Franjo). Pripremajući sakrament oproštenja, postajemo zahvalni na onome što smo primili i molimo za milost da sebe vidimo onakvima kakvima nas on vidi. Također pregledavamo svoje greške i molimo za oprost. Sada, u petom koraku, donosimo čvrste odluke o izmjenama i dopunama uz milost Božju.

S Isusom u noći

U popodnevnoj tišini pregledaj svoj dan s Gospodinom koji je duboko u tebi. Budi zahvalan na svim primljenim darovima. Koje si stvari ovog dana živio s ljubavlju, predanošću, velikodušnošću ili slobodom? Koje si trenutke živio u defenzivi, nevoljko, sa strahom ili sitničavošću? Misliš li da se ima što popraviti? Zapamti: mogućnost puštanja donosi radost i širi srce, jer gdje je tvoja rana, tamo te Bog liječi i oprašta. Daj si radost što si dopuštaš da se izliječiš i pomiriš u Sakramentu oproštenja. Prinesi Gospodinu svoj dan i svoj obnovljeni sutra. Zdravo Marijo…