Skip to content

Četvrtak, 21.1.2021..

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni svoj dan pod pogledom Boga koji te voli i ponudi mu svoj dan. „Ne gledaj raditi spektakularne stvari. Važan je dar sebe. Važan je stupanj ljubavi koji ulažeš u svaku gestu “(Sveta Terezija iz Kalkute). „Izliječio je mnoge, te su stoga, navaljivali na njega svi bolesni, da ga se dotaknu.“ (Marko 3: 7-12). Ulažeš li ljubav u ono što radiš i potpuno se predaješ svojim zadacima?

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se prije nastavka popodnevnih aktivnosti. Bratstvo na koje nas poziva papa Franjo traži dio velikodušnosti i odvojenosti, da radimo za veće dobro, ne obraćajući pažnju na trenutne rezultate. Radi se o procesima otvaranja, a ne zauzimanju prostora. „Velika plemenitost je biti sposoban pokrenuti procese čije će plodove sakupljati drugi, s nadom u tajne sile dobra koje se sije“ (Papa Franjo). Posij izdašno u svemu što poduzmeš i žetva će biti obilna. Ponovno pokreni ostatak dana.

S Isusom u noći

Na kraju ovog dana, zahvali Bogu na još jednom danu. Gdje si stavio svoje srce? Prepoznaješ li da bi mogao nekoga više voljeti? Otvaraš li svima vrata svoje unutrašnjosti bez razlike ili nekoga izostavljaš iz ljubavi? Voljeti bez rezerve put je slobode i ispunjenja. Što možeš učiniti drugačije da bi se dao bez suzdržavanja? Zapiši što si otkrio.

Zdravo Marijo…