Skip to content

Četvrtak, 20.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni ovaj novi dan svjesno čineći znak križa, u ritmu disanja. Postani svjestan Božje ljubavi i svega onoga što ti on neprestano daje. Zahvali na tome. Pripremi se danas za njegovog apostola, tako da i oni oko tebe mogu poznavati i voljeti Gospodina. Ponovi iz srca Isusove riječi, povjeravajući sve one  s kojima ćeš se danas susresti: „Oče, povjerio si mi ih i želim da budu sa mnom.“ (Ivan 17, 20-26). Prikaži svoj dan za papinu nakanu za ovaj mjesec.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Pronađi trenutak tišine za novi susret s Gospodinom na ovom putovanju. “Ako je usred bogatstva ekstremno siromaštvo – također ekstremno bogatstvo – to je zato što smo dopustili da se jaz proširi i postane najveći u povijesti” (papa Franjo). Što sam učinio i što mogu učiniti da ne dopustim da se jaz na koji nas Papa upozorava i dalje povećava? Čak i u njegovoj prisutnosti, povjeri mu svjetla i sjene koje si osjetio u ovom trenutku molitve i nastavi putovanje.

S Isusom u noći

Makni se od buke i uđi u tišinu poslijepodneva. Primi ovaj dan kao dar od Boga. Kako si koristio materijalna dobra koja su ti danas bila pri ruci: internet, javne usluge, novac, hrana, zabava itd.? Jesu li bili sredstvo za uslugu ili cilj sami sebi? Imaj na umu da briga i poboljšanje svijeta uključuje duboke promjene u načinu života i obrascima potrošnje. Ako ovo nisi uzeo u obzir, zamoli za oprost i sutra započni ponovno s novim impulsom u ljubavi.

Zdravo Marijo…