Skip to content

Četvrtak, 19.08.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Dan započinjem radosno, znajući da me Bog poziva da sudjelujem u svadbenom blagdanu njegova Kraljevstva (Mt. 22: 1-4). Ovo je slavlje koje zahtijeva određenu predanost, predanost ponašanju onako kako nas Isus poziva da djelujemo. Sada nam Riječ Božja govori da neki od gostiju nisu htjeli doći: “Neki su se oglušili na poziv i otišli, jedan na svoju farmu, drugi na svoj posao” Prihvaćam li s milošću Gospodinov poziv ili se želim opravdavati zbog svoje odsutnosti? Molitveni zahtjev može pomoći preobraziti vremena kad kažem “Ne mogu”, raspravljajući o njima s Isusom, tako da s otvorenošću i zahvalnošću dođem sudjelovati na Božjoj gozbi.

S Isusom tijekom dana

Obaveza da ćemo živjeti onako kako je Isus živio u svakodnevnom životu dugo je putovanje koje traje čitav život, uz angažmane i odgovornosti koji zahtijevaju vrijeme i trud, kao i susrete gdje postoje i radost i tuga; to je put na kojem će nas neki prihvatiti, a drugi neće. Uz pomoć pape Franje razmišljamo. Koliko sam puta osjetio nadahnuće Duha Svetoga za milosrđe, za susret s Isusom u tom djelu i molitvu da mi se život promijeni? Zamolimo Gospodina za milost da prepoznajemo sposobnost našega srca da izdržimo u tome da ga volimo i slijedimo.

S Isusom u noći

Uđi u tišinu dana kako se bliži kraju. Prisjeti se današnjih detalja koji te drže i zahvali Bogu na njima. Prisjeti se svojih riječi i djela. Jesu li bili poput Isusovih? Jesi li mu dopustio da gleda kroz tvoje oči i govori tvojim ustima? Jesi li danas mogao izreći dobrodošlicu njegovom poziv za osobno prijateljstvo s tobom? Imaj na umu da Gospodin ne želi učiniti ništa bez tebe. Daje ti svoj duh i računa na to da ćeš svijetu iskazati njegovu ljubav i prijateljstvo. Zamoli za oprost ako osjećaš potrebu i sutra prihvati njegov poziv na prijateljstvo. Zdravo Marijo…