Skip to content

Četvrtak, 15.07.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Osjetivši nježni pogled Boga koji me beskrajno voli, pružam mu svoj dan. „Uzmite jaram moj na sebe i učite se od mene, jer ja sam krotak i ponizan srca, i naći ćete sebi odmora“ (Mt 11,29). “Individualizam nas vara. Navodi nas na vjerovanje da se sve sastoji od puštanja vlastitih ambicija, kao da bi stjecanje ambicija i individualne udobnosti moglo izgraditi opće dobro (papa Franjo). Ovog mjeseca papa od nas traži hrabrost i entuzijazam izgraditi prostore dijaloga za prevladavanje sukoba. Zamoli Gospodina da ti kaže odakle početi. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Radim pauzu i nastavljam se zadržavati na Papinoj nakani. “Svi smo kušani tim stvarima, mi smo u iskušenju da uništimo drugoga kako bismo krenuli prema gore. To je svjetovna napast koja dijeli i uništava Crkvu. To nije Kristov duh … dobro će nam biti ako razmišljamo o tome koliko smo puta to vidjeli u Crkvi i koliko smo puta to činili “(papa Franjo).

S Isusom u noći

Pronađi tihi kutak i pripremi se za prisjećanje dana i budi zahvalan na onome što si od njega dobio. S kim si bio danas? Jesi li uspio njegovati dijalog s poštovanjem? Jesi li primio susjeda onakvog kakav jest ili si ga pokušao promijeniti prema svojoj percepciji? Budi zahvalan za one ljude koji ti donose bogatstvo koje možda ne bi prepoznao. Odluči se sutra imati stav slušanja.