Skip to content

Četvrtak, 14.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati novi dan zahvalnim srcem. Imaj na umu da tvoje odluke utječu ne samo na tebe, već i na one koji su uz tebe. Odvaži se danas dati se u potpunosti kroz konkretne geste koje ukazuju na sreću onih koji su ti bliski! Probij se kroz oluje i vjeruj Isusu! “Ako želiš, možeš me očistiti” (Marko 1: 40-45). „Isus iz Nazareta svojom riječju, gestama i cijelom osobom otkriva Božje milosrđe“ (papa Franjo). Ponudi svoj dan za papinu nakanu.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Danas popodne, pusti da riječi pape Franje odzvanjaju u tvom srcu „postoje dvije vrste ljudi: oni koji preuzimaju odgovornost za bol i oni koji prolaze, oni koji se klanjaju prepoznajući pale i oni koji odvraćaju pogled i ubrzavaju tempo.” Što ti govore ove riječi? Zaustavi dan i ne prolazi. Prepoznaješ li trenutke u svom životu kad si pogledao na drugu stranu, a da nisi pomogao onome tko te je pitao? Zamoli Gospodina da utješi tu osobu i obveži se da ćeš biti dostupan drugima.

S Isusom u noći

Odaberi tihi kutak i osvijesti se na kraju dana. Pregledaj lica koja su danas prošla. Možeš li ih ponuditi Bogu na oltaru svog srca? Zahvali na svim današnjim susretima i povjeri svog susjeda Gospodinovoj brizi i zaštiti. Uvijek imaj na umu da i tvoja molitva u ime drugih koristi tebi. Odredi sada da jutro započneš svježe i revitalizirano. Zdravo Marijo…