Skip to content

Četvrtak, 13.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro
Danas slavimo Gospu iz Fatime. Neki su pastiri jedno vrijeme “vidjeli” i “slušali” Gospu. Ta im je “vizija” promijenila život. Apostoli su također vidjeli i čuli Isusa te su ga slijedili. Hod pored njega promijenio je njihov život. Nakon nekoliko godina uz njih, Isus ih upozorava: “Za kratko vrijeme više me nećete vidjeti.” (Ivan 16, 16-20). Unatoč tome što ga fizički ne vidiš, danas si i ti pozvani ići njegovim stopama. On nastavlja, uskrsnuo, hodati s tobom. Osvijesti ovu stvarnost i ponudi svoje putovanje Bogu.
Oče naš …
S Isusom tijekom dana
Saberi se, jednostavno, u trenutku molitve. Papa Franjo preporučuje nam: “Moramo prepoznati ‘računovodstvenu knjigu’ samog života, ljudskog dostojanstva, preživljavanja, jer kakva je korist od čovjeka koji je pobijedio cijeli svijet ako kasnije izgubi život?” Provjeri svoju “knjigu” ovog jutra. Što moraš zapisati? Koji su glavni “ulazi i izlazi” ili “imovina i dužnosti” tvog dana? Pregledaj ih u svojoj molitvi. Na čemu želiš biti zahvalan i što želiš zamoliti za oprost?
S Isusom u noći
Živio si još jedan dan. Otkrij kako ti je Gospodin pomogao da ga provedeš. Ogradi se od događaja i uđi u tišinu. Koji osjećaji naseljavaju tvoje srce? Dano ti je vrijeme da služi Gospodinu i svojoj braći i sestrama. Kakav je bio tvoj stav u tvojim zadacima? Jesi li služio drugima? Poklon je znak službe. Budi, radi i budi uz koga ne očekujući ništa zauzvrat, samo zbog ljubavi. Prepoznaješ li se u ovom stavu? Zamoli Gospodina za pomoć da sutra bolje služiš.
Zdravo Marijo…