Skip to content

Četvrtak, 11.2.2021. Gospa Lurdska

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Primi novi dan jednostavnog i poniznog srca da bi susreo Gospodina u službi drugih. Dovedi pred njega potrebe žena koje najviše trebaju pomoć. „Odmah ču za nj neka žena kojoj je kćer bio opsjeo nečisti duh; dođe ona i padne mu pred noge.“ (Marko 7: 24-30). Za koga bi se danas molio Gospodinu? U svojoj molitvi klekni pred Kristom koji te pozdravlja i stavi potrebe svojih sestara pred njegove noge. Ponovi njihova imena u svom srcu tako da ih On primi.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani u danu kako bi poslušao svoje srce. Danas slavimo Gospu Lurdsku. Razgovaraj s njom na trenutak. Predstavi joj i posvetite svoje srce, tako da ga učini poslušnim svom sinu. “Majka koja je živjela u svetom i sretnom braku sa svetim Josipom, pomaže i tješi one žene koje trpe nasilje u braku.” „Verbalno, fizičko i seksualno nasilje koje se vrši nad ženama u nekim brakovima u suprotnosti je sa samom prirodom bračne zajednice (papa Franjo). Prikaži današnje popodne na ovu nakanu.

S Isusom u noći

Makni se na trenutak od svojih aktivnosti kako bi zaključio dan. Pogledaj što se dogodilo i sjeti se ljudi koje si susreo, posebno žena koje si danas susreo. Na čemu moraš biti zahvalan? Jesi li imao stav poštovanja i uvažavanja? Jesi li bio tolerantan zbog njihovih mana ili si ih povrijedio svojim gestama i riječima? Zamoli za oprost ako nisi volio dovoljno i pripremi se za novi dan s obnovljenom svrhom. Zdravo Marijo…