Skip to content

Četvrtak, 10. veljače 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori svoje srce ovom novom danu. Na čemu bi želio biti zahvalan? Osvijesti svoje tijelo i svoje disanje. Pripremi se za početak jutarnje molitve. Isus je s tobom, pokazuje svoju vjeru da budeš jači. Ustraješ li kad ti se čini da te ne čuje? Nemoj se obeshrabriti pred Božjom šutnjom. On zna da si sposoban vjerovati. “Zbog te riječi idi, đavao je izašao iz tvoje kćeri” (Mk 7,24-30). Zamoli Gospodina za milost da vjeruješ unatoč izgledu. Zatraži to za sebe, i za tolike posvećene žene kojima je to potrebno. Oče naš…

S Isusom tijekom dana

Zaustavi tijek dana kako bi ponovno stekao snagu u Bogu, koji je „naše utočište, izvor našeg spokoja i našeg mira. To je stijena našeg spasenja, za koju možemo prionuti sa sigurnošću da nećemo pasti.” (papa Franjo). Što je s tobom? Obraćaš li se Gospodinu za pomoć u poteškoćama ili se oslanjaš na ljudsku sigurnost? Vjerovati znači učiniti moguće, pustiti Njemu da učini nemoguće. Razgovaraj o tome s Gospodinom i nastavi svoj dan s povjerenjem. Moli za nakanu mjeseca.

S Isusom u noći

Duboko udahni i zatvori oči. Pogledaj dan, priznaj primljene posebne milosti i zahvali se za njih. Potraži u svom srcu one osjećaje straha, nepovjerenja i bijesa koji su te danas obavili. Saznaj jesu li došli dominirati tobom. Kakve su stavove probudili u tebi? Kakvu su ti poruku ostavili? Postoji li u svojoj vjeri hrabra žena koju želiš cijeniti i za koju se moliš? Vrednovanje svjedočanstva tolikih posvećenih žena jača te u tvojoj vjeri. Prikaži ono što si doživio i zamoli Boga da poveća tvoje povjerenje, osobito u vrijeme kušnje. Zapiši odluku za sutra. Zdravo Marijo….