Skip to content

Četvrtak, 10. ožujka 2022.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

“Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se” (Mt 7,7). Bože naš Oče, divim se Tvojoj velikodušnosti. Daješ slobodno; za primanje, dovoljno je stvarno otvoriti ruke, srce. Srce prolazi kroz raspoloženja, radost, jasnoću, nadu, otvorenost ili naprotiv: rezignaciju, tamu, umor, brutalnost. Gospodine, ako prolazim kroz mračna vremena, neka ovi negativni osjećaji ne odvedu moje odluke u njihovom smjeru. Neka me savjest vrati u prošlost i kaže mi da prestanem. Stavi moje srce još jednom blizu Srca svoga Sina Isusa, koji se prikazuje za mene. Dođi, Gospodine Isuse.

S Isusom tijekom dana

“Moramo to prepoznati: muškarci i žene našeg vremena često su demoralizirani i dezorijentirani, bez ikakve vizije. Svi smo pomalo povučeni u sebe. Novac i ideologija potrošnje biraju naše potrebe i manipuliraju našim snovima ne obazirući se na ljepotu zajedničkog života ili životnu sposobnost zajedničkog doma.” (papa Franjo). Gospodine, ovog poslijepodneva želim gledati na bijedu i patnju oko sebe i odgovoriti na njih s tobom u društvenom prijateljstvu. Neka svijet ima život kroz takvo prijateljstvo.

S Isusom u noći

Večeras mi treba nekoliko minuta kako bi živio intenzivnije u tvojoj prisutnosti Gospodine. Počinjem prisjećanjem tko si. Bog Stvoritelj, koji je nosio moj dan u svojoj ruci. Je li moj dan prošao po tvojoj želji? Iz sata u sat, jesam li imao svoje srce otvoreno za tvoju milost? Zahvaljujem ti što si uvijek s nama; hvala ti i za ovaj stvarni dan koji ne bi mogao biti bez tebe. Oče naš…