Skip to content

Četvrtak, 10.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Daj svoj dan Gospodinu i dopusti mu da te vodi kako bi surađivao u njegovoj misiji suosjećanja. „Postojanje svakoga od nas povezano je s postojanjem ostalih: život nije vrijeme koje prolazi, već vrijeme susreta“ (papa Franjo). Osjećaš li svog brata dijelom sebe ili kao stranca? Isus te danas poziva na oproštenje i razumijevanje jer ti je suosjećajan. “Pomiri se s bratom.” (Matej 5, 20-26). Iskoristi ovaj dan da ponudiš dio ljubavi koju primiš nudeći je za nakanu mjeseca.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Obustavi svoj hod i razmisli: “Ako dopustimo lošem osjećaju da prodre u naša crijeva, ostavljamo prostora za onu ogorčenost koja stari u srcu” koja “uzima u obzir zlo, zapisuje ga … Suprotno je opraštanje koje se temelji na pozitivnom stavu, koji pokušava razumjeti slabost drugih i pokušava naći opravdanja za drugu osobu, kao što je Isus rekao kad je rekao: ‘Oče, oprosti im, jer oni ne znaju što čine’ “(Papa Franjo). Prije nego što nastaviš putem, obnovi svoj cilj i moli se da mladi parovi rastu u međusobnom razumijevanju.

S Isusom u noći

Vrati snagu u popodnevnoj tišini, iskoristivši priliku da zahvališ Bogu na ljubavi koju ti je pružio preko onih koji te vole. Neka ljudi koje si susreo na putu danas prolijeću tvojim umom. Postoji li netko kome je posebno teško? Kakve osjećaje u tebi bude? Traži milost da oprostiš. Božja vjernost je žilava i ne napušta nas unatoč našim padovima. Sada povjeri svoje jutro Gospodinu i svojim svjedočenjem pomozi onima koji će stvoriti dom, tako da se veza hrani vjernošću božanskog oproštenja.

Zdravo Marijo…