Skip to content

Četvrtak, 07.10.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Pozdravljam ovaj dan s Marijom i s njom želim zahvaliti Gospodinu što mi je prijatelj, što me neprestano i neumorno traži. “I kažem vam, tražite i primit ćete; tražite i naći ćete; kucajte i otvorit će vam se vrata” (Lk 11,9). Svaki dan podmlađuj svoj poziv, Gospodine, tako da mogu paziti na one u svom životu koji me trebaju. Neka njihovi vapaji dopiru do moje duše i potaknu me na suosjećanje; da mogu odraziti tvoje lice dobrodošlice. Jesam li svjestan na što me Gospodin poziva? Danas to želim otkriti uz pomoć Marije. Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmaram se u dnevnim aktivnostima. Pozivam, tražim i molim da budem vjeran u misiji suosjećanja, proširujući svoju svijest na one koji su na margini kako bi i oni ostali u mom srcu. Njihov poziv odzvanja u mom srcu, baš kako kaže papa Franjo, “u svakom trenutku, ali posebno tijekom pandemije, važno je pojačati našu sposobnost širenja društvenog kruga, doprijeti do onih koji instinktivno nisu dio naše “interesne skupine”, iako su nam fizički blizu. ” Kome Gospodin traži da otvorim svoje srce? Slušam pažljivo kao Marija i molim Gospodina da odgovori na smislen, istinit način.

S Isusom u noći

Dok vani pada mrak, vrati se osjećaju smirenosti. Dopusti sebi da uđeš u tišinu završetka dana, sa zahvalnošću razmišljajući o misterijima krunice u svjetlu svog dana, ljudima s kojima si se susreo i prirodnom svijetu. Što je bio tvoj izvor inspiracije? Što je pokrenulo tvoje misli, riječi i djela? Jesi li dopustio da te vodi Gospodinovo suosjećanje? Primi Božji oprost za vremena u kojima nisi udovoljio njegovim željama. Planiraj živjeti sutra uz Marijinu pomoć kako bi mogao djelovati na način pun ljubavi otvoren za božansko nadahnuće.