Skip to content

Četvrtak, 06.05.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Otvori oči za novi dan koji ti Bog daje. Poželi mu dobrodošlicu i zahvali za njega. Isus za tebe danas ima novi poziv: “Ostanite u mojoj ljubavi.” Tijekom dana budi pažljivi na sve Gospodinove geste ljubavi s tobom i zamoli ga za milost da znaš odgovarati njegovoj ljubavi, ostajući u njemu. Danas prikaži svoje molitve, djela, patnje i radosti za odgovorne za financijski svijet kako bi zajedno s vladama zaštitili građane, posebno one kojima je to najpotrebnije.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zaustavi svoj dan da bi na trenutak bio s Gospodinom. Zahvalan na onome što je do sada proživljeno u tvom životu. Razmisli s Papinim riječima: „Svi koji na različite načine djeluju u gospodarstvu i u financijama pozvani su donijeti odluke koje favoriziraju socijalnu i ekonomsku dobrobit čitavog čovječanstva, nudeći svima priliku da izvrše svoj razvoj.” Kako svojim postupcima doprinosiš razvoju onih oko tebe? Prisjeti se svog dnevnog cilja i vrati se dnevnim zadacima.

S Isusom u noći

Pronađi mirno mjesto, zaustavi se i promatraj ljude koji su prošli kroz tvoj dan. Jesi li inzistirao na srdačnom postupanju, posebno s onima s kojima imaš najviše poteškoća? Jesi li ikad zastao da bi vidio njihovu svijetlu stranu i što možeš naučiti od njega ili nje? Papa nas uči da zanemarivanje njegovanja i održavanja pravilnog odnosa sa susjedom uništava moj unutarnji odnos prema sebi, drugima, Bogu i zemlji. Zamoli za oprost ako osjećaš potrebu i zabilježi gdje se možeš poboljšati za sutra.

Zdravo Marijo…