Skip to content

Četvrtak, 04.11.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Započni dan zahvaljujući Bogu na svemu, na svojim trijumfima i pogrješkama. Raduj se; Isus “ostavi devedeset devet u pustinji i pođi za izgubljenim dok ga ne pronađe” (Lk 15,4). Ti si Ocu razlog za slavlje; kad si blizu pa čak i kad si se izgubio. Budi ispunjeni radošću što primaš Božji pogled pun ljubavi i njegovu božansku zaštitu. “Bog ljubi svakoga i traži svakog jednog po jednog” (papa Franjo). Prikaži svoj dan za one koji su u nevolji.

S Isusom tijekom dana

Odmori se u svom danu, duboko udahni i razmisli: Koliko si puta izgubio put ili se udaljio od Očevog pogleda punog ljubavi? Koliko si mu puta okrenuo leđa? Upamti da te je sretno nosio i slavio jer je pronašao svoju izgubljenu ovcu. Koga trenutno trebaš pronaći i voljeti? “Nijedno se stado ne može odreći svoje vlastite, pa će pastir uvijek ići u potragu za izgubljenom ovcom” (papa Franjo). Uvijek budi zahvalan; osjećaj se voljenim i podijeli svoje svjetlo koje otvara život onima koji su izgubljeni u tuzi.

S Isusom u noći

Pregledaj dan koji se upravo dogodio, pogledaj one koji su za tebe bili Očevo milo lice i budi im zahvalan. Jesi li bio tako suosjećajno lice prema onima za koje smatraš da su neugodni? Jesi li bio u blizini onih koji nemaju smjer ili si ih ignorirao? Zatraži oprost ako si postao ravnodušan ili gledao druge svisoka. Podijeli ove stvari sa suosjećajnim Kristovim Srcem koje te obnavlja za sutra. Prije nego završiš ovaj dan, prikaži sve one koji gube volju za životom. Zapiši rješenje za sutra. Zdravo Marijo…