Skip to content

Četvrtak, 03.06.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Budi zahvalan za novi dan i pripremi svoje srce za susret s Gospodinom na svom putu. Slušaj ga kako ti govori: “Ljubi Gospodina, svog Boga, svim srcem svojim” (Marko 12, 28-34). Voliš li od srca svojim riječima i svojim gestama? Izazov mjeseca poziva te da pomogneš svojim bratskim stavovima, tako da se mladi ljudi koji se pripremaju za brak pokreću kako bi živjeli ljepotu međusobne ljubavi kao što to ovaj mjesec traži papa Franjo. Daj svoj dan Isusu i sudjeluj u ovoj misiji suosjećanja.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zaustavi dan. Papa Franjo podsjeća nas da: „Moramo pronaći riječi, motivaciju i svjedočanstva koja nam pomažu da dodirnemo najintimnija vlakna mladih ljudi, tamo gdje su najsposobniji za velikodušnost, predanost, ljubav, pa čak i junaštvo, da ih pozovemo da s oduševljenjem i hrabrošću prihvatite izazov braka “(papa Franjo). Usudiš li se surađivati s ovom porukom? Kad bi morao pronaći nove načine povezivanja kako bi postigao dobrobit i sklad u vezi, bi li promijenio način ponašanja? Radite na tom cilju. Obnovi svoj cilj za danas.

S Isusom u noći

Uđi u tišinu ovog poslijepodneva, zahvaljujući Gospodinu na Njegovoj Ljubavi u pojedinostima današnjeg dana. Pogledaj ljude, posebno one koji ti žive najbliže. Jesi li bio strpljivi u poteškoćama s njima? Jesi li se brinuo zbog ublažavanja njihovih briga? Imaj na umu da ljubav liječi. U vezi s tim, papa Franjo kaže da je „obitelj uvijek bila najbliža bolnica“. Izliječimo i živimo dio duhovne obitelji. Želiš li se ispričati za nešto? Donesi rješenje za sutra. Mladi koji će zasnovati obitelj trebaju tvoje svjedočenje.

Zdravo Marijo…