Skip to content

Četvrtak, 18.2.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati novi dan, spreman dati svoj život u misiji koju ti Gospodin povjerava. „Jer tko hoće spasiti život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj radi mene, spasit će ga. – Što koristi čovjeku ako cijeli svijet dobije a sam sebe izgubi ili se upropasti?“ (Luka 9: 22-25) Što je to dati svoj život za Krista? Budi dostupan tamo gdje te želi poslati i na način na koji te želi poslati u svoju misiju. Gdje se trenutno osjećaš pozvanim? Prikaži svoj dan za žene koje trpe nasilje.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Odmori se i potraži vrijeme molitve i susreta s Gospodinom. Jesi li danas imao poteškoća? Jesi li imao razlika sa svojom braćom i sestrama? “Jer u istinskom duhu dijaloga njeguje se sposobnost razumijevanja značenja onoga što drugi govori i čini, čak i ako to netko ne može pretpostaviti kao svoje uvjerenje.” Pokušaj razumjeti druge ljude. Zapitaj se, kako bi Gospodin postupio s ovom osobom? Pokušavaj učiniti isto. Ponovno započni svoj dan.

S Isusom u noći

Gospodin te poziva da ga otkriješ u svom životu kroz one koji su uz tebe. Odvoji nekoliko trenutaka za razmišljanje i prepusti se iznenađenju onim što ti Bog želi pokazati o ženskom licu. Čemu te je danas naučio? Kakve osjećaje je to u tebi probudilo? Zapiši najznačajnija sjećanja na žene kojima se diviš. Kakvo su ti učenje ostavile? Razgovaraj s Ocem o svojim iskustvima i zatraži pomoć da započneš novi tjedan u divljenju Božjem daru. Zdravo Marijo…