Skip to content

Srijeda, 27.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati novi dan primajući ono što ti je dano u njemu. „Ima ih koji su posijani na dobru zemlju; oni slušaju riječ, primaju je i donose plod;“ (Marko 4: 1-20). Kakva je zemlja tvog srca? Tvoj je život mjesto na kojem Gospodin raspršuje sjeme. Očisti svoj život od kamenja, trnja i čička tako da u njemu nikne sjeme bratstva. Nemoj se obeshrabriti i Gospodin će u tebi donijeti plod. Imaj vjere u ono u što vjeruješ i što radiš! Prikaži svoj dan za papine nakane.

Oče naš …

S Isusom tijekom dana

Zastani u dan kako bi izvršio korekciju srca. S kojim si se duhom danas suočio sa svojim odgovornostima? Kako si proživio susrete s drugima? Papa nas potiče da izbjegavamo mehaničko ponavljanje molitve, bez konkretnih stavova ljubavi prema drugima. “Služba nikad nije ideološka, jer se idejama ne služi, već se ljudima služi.” Ne radi se puno o razgovoru, već o tome da puno volimo i vodimo ljubav konkretnom predanošću i služenjem onima kojima je to potrebno.

S Isusom u noći

Pregledaj što si doživio od izlaska sunca do sada. Pogledaj ljude koje si upoznao, mjesta koja si posjetio, aktivnosti koje si radio. Zahvali za sve i svašta. Iskoristi ovaj trenutak da pregledaš lica onih koji su prošli kroz tvoj dan i blagoslovi ih, daj njihove živote Gospodinu. Odluči se brinuti o njima tako što ćeš ih uključiti u svoje molitve. Zdravo Marijo…