Skip to content

Utorak, 26.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

„Naše je lice uvijek širok i blistav osmijeh poput sunca. Ispunite suncem živote drugih. Uvijek stvarajte radost oko nas. Život nije tužan već radostan. Svijet nije progonstvo već vrt. Čovjek nije rođen da pati, već da bi uživao. Kraj našega života nije smrt, već život “(sv. Alberto Hurtado SJ). Budi sretan! Dan započinje za tebe. Živi danas otvorenog srca i uma. “Obratite se; jer je blizu kraljevstvo nebesko.” (Matej 4: 12-23).

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Zaustavi dan kako bi susreo Isusa i postani svjestan kako hodaš s njim. Prođi kroz svoje srce trenutke kada su te drugi danas trebali. „Solidarnost se konkretno izražava u službi, koja može pretpostaviti vrlo različite oblike brige o drugima“ (papa Franjo). Brineš li o drugima i pomažeš li ih ojačati u njihovim slabostima? Odgovorni smo jedni za druge i bratstvo nas potiče da svoj život ne gradimo iza leđa drugih. Započni svoje poslijepodne s ciljem pružanja veće podrške.

S Isusom u noći

Napravi pauzu kako bi završio dan i zahvali Gospodinu za ljude koji su prošli kroz tvoj dan, one koji ti se sviđaju i one koji ne. Primi to na znanje. Zapamti nešto što si od njih naučio, posebno ono što ti je teže. Koje osobine otkrivaš? Kakve talente imaju? Cijeniš li ih obično ili svedeš druge na ono što ti se kod njih ne sviđa? Budi zahvalan za ljude koje ti Bog stavlja na put i moli za njih. Onda se pripremi kako bi živio novo sutra.

Zdravo Marijo…