Skip to content

Četvrtak 28.1.2021.

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Život svake osobe dar je Gospodinov. Ne ostani na površini, pogledaj srce. Gaji svrhu voljenja, dobrodošlice i ne osuđivanja drugih. Koliko ljubavi ulažeš kad gledaš tuđe slabosti? „Mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti“ (Marko 4: 21-25). „Budite milosrdni, ne sudite nikoga i ne osuđujte nikoga“ (papa Franjo). Započni svoj dan prikazujući svoj život i sve što dobiješ za Papine nakane.

Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Daj svom srcu predah i zastani s Gospodinom. Dopuštaš li da na tebe utječu savjeti i doprinosi drugih? Dopuštaš li drugima da izraze svoje ideje i doprinesu svojim talentima? Papa nam kaže da je „potreban strpljiv dijalog s povjerenjem kako bi pojedinci, obitelji i zajednice mogli prenijeti vrijednosti vlastite kulture i prihvatiti ono što je dobro u iskustvu drugih“. Život s drugima, na poslu, obitelji, prijateljima traži da podijeliš životno iskustvo. Praviš li mjesta za druge?


S Isusom u noći

Na kraju zahvali Bogu. Jesi li svjestan snage molitve za druge? Jesi li bio pažljivi prema onima koji su od tebe tražili da se moliš za njihove potrebe? Daj ih sada u Gospodinove ruke i zagovaraj se za sve njih, tako da mogu biti blagoslovljeni tvojom molitvom. Zabilježi što ti pomaže. Oraspoloži se za sutra!

Zdravo Marijo…