Skip to content

28.03.2021. Nedjelja Muke Gospodinove – Cvjetnica

Posted in Klikni i moli - click to pray

S Isusom ujutro

Prihvati novi dan radosno primajući ono što ti je dano u njemu, sve je dar od Boga. “Ali Isus reče:‘ Pustite je! Zašto joj dosađujete? Ona je izvršila djelo ljubavi na meni. Ona je učinila što je mogla: pomazala je tijelo moje unaprijed za ukop.’“ (Marko 14: 6-8). Započinje Uskrs. Jesi li pripremio dobro djelo za Isusa? Kako danas prihvaćaš Isusa koji je u potrebi? Kako se pripremaš za život središnjih tajna naše vjere? Meditiraj i pripremi svoje srce da primi oproštenje našega Boga. Oče naš …


S Isusom tijekom dana

Zastani kako bi se molio Bogu života i tako obnovio snagu i nadu za ostatak dana. „Saznali smo da se Bog naginje prema nama kako bismo ga i mi mogli oponašati naginjući se prema braći i sestrama. Put milosrđa je ono zbog čega susrećemo toliko braće i sestara koji ispruže ruke, čekajući da ih netko uhvati i tako mogu zajedno koračati. “(papa Franjo).

S Isusom u noći

Uđi u popodnevnu smirenost i utišaj svoj um. Promatraj Oca koji te gleda i pušta tvoje srce da se odmori. Kako doživljavaš njegov pogled na sebi i na drugima? Kako gledaš na svoju braću i sestre? Jesi li mogao uživati u njegovoj bezgraničnoj milosti? Ako se otvoriš za gledanje svojih slabosti onako kako ih Bog gleda, moći ćeš se probuditi i vidjeti veličinu milosti koju On ima prema svima. Ovo će proširiti tvoje srce. Zamoli za oprost ako nisi uspio u tome i primi srce koje svima želi dobrodošlicu. Isplaniraj obnovljeno sutra.

Zdravo Marijo…